Gå til hovedindhold

Hvem er vi

Langenæs dagtilbud har 9 afdelinger: Fire integrerede institutioner, tre vuggestuer og to naturbørnehaver.

 • Læs op

Indhold

  Langenæs Dagtilbud består af 9 afdelinger i Aarhus centrum og den skønne natur ved Beder og Ajstrup Strand syd for Aarhus. Afdelingerne i Aarhus er placeret i området omkring Læssøesgades Skole og Langenæs. De to naturbørnehaver har hytter ved Ajstrup Strand og ved Giber Å syd for Moesgård have - begge naturbørnehaver har aflevering og afhentning ved Langenæs.

  Forældrebetalt økologisk kostordning i alle afdelinger

  I Langenæs Dagtilbud tilbyder vi en økologisk forældrebetalt kostordning med stort fokus på varieret kost og kvalitet. Det betyder, at alle børn hver dag får serveret et sundt og velsmagende middagsmåltid tilberedt fra bunden af gode velsmagende råvarer. 
  Eftermiddagsmåltidet er ikke med i kostordningen, men kan vælges til mod merbetaling.

  Vi har i alt fire køkkener, der forsyner dagtilbuddets afdelinger med sunde frokostmåltider. Alle køkkener har det økologiske guldspisemærke, som betyder, at 90 – 100 % af maden er økologisk.

  Vi vil gerne være med til at understøtte udviklingen af sunde og gode spisevaner, og vi tilbyder derfor ikke kage, slik og is i dagtilbuddet, men serverer sunde alternativer i stedet.

  Natur og udeliv 

  Der er store gevinster at hente ved at gøre brug af naturen og udelivet. Derfor har flere afdelinger natur og udeliv som omdrejningspunkter for det pædagogiske arbejde.
  I naturen får børnene mange forskellige sanseindtryk, som er vigtige for barnets læring og evne til at forstå sig selv og sine omgivelser. Naturen tilbyder også kropslige udfordringer, som styrker barnets motoriske udvikling; kropsstyrke, smidighed, balance og koordination.

  Naturen er det oplagte sted at formidle naturfaglig viden, som eventuelt kan følges op i dagtilbuddets eget naturcenter. Det rummer blandt andet en eksotisk dyrestald, akvarier og en samling af udstoppede dyr.

  Sidst opdateret: 6. november 2023